Прва конститутивна седница новог сазива Скупштине града Чачка

На данашњој конститутивној седници Скупштине града Чачка изабрана је и извршна власт.

Милун Тодоровић је реизабран на функцију градоначелника Чачка, а за његовог заменика је именован досадашњи помоћник за друштвене делатности Владан Милић.

Обраћајући се одборницима новог сазива Скупштине, градоначелник Тодоровић се захвалио гађанима који су изашли на биралишта у нимало лаким околностима и дали поверење политици Српске напредне странке.

“Бићемо увек као и до сада ту за вас, у свако доба дана и ноћи смо вам на располагању у било ком делу града Чачка, да дођемо да покушамо заједнички да решимо оно што вас тишти”, поручио је са скупштинске говорнице суграђанима Тодоровић.

Ова влада и ова власт коју сте ви избарали јесте влада и власт континуитета желимо да наставимо тамо где смо стали а уопште нисмо стали, рекао је Тодоровић.

“Изградили смо стабилну и чврсту кућу уз велику, огромну подршку председника Србије и Владе Србије. Направили смо огромне помаке. Кућа је стабилна али мора стално да се надограђује”, истакао је Тодоровић рекавши да је за остварење великих пројеката најважнија подршка државе.

Обећао је да ће наставити са политиком равномерног развоја града и села и поновио да ће Чачак постати треће саобраћајно чвориште у Србији.

Истакао је рад на завршетку бране Сврачково на Рзаву, инвестицији вредној 62 милиона евра, капиталном објекту за западну Србију, и најавио реконструкцију Опште болнице у Чачку, кошаркашке хале, изградњу хале за контактне спортове, наставак улагања у изградњу индустријских зона, више новца за путну инфраструктуру, образовање, културу и спорт.

“У наредне четири године борићемо се за Чачак, да свако дете буде у вртићу, појачаваћемо субвенције, наћи ћемо новац иако нас је задесила ова пошаст”, навео је Тодороивић и закључио да ће Србија и Чачка сигурно побеђивати и у наредним годинама.

Захваљујући се свим својим сарадницима и запосленима у локалној самоуправи, не скривајући емоције, Тодоровић је подсетио на значајну улогу његовог првог заменика проф. др Радоша Павловић који је трагично настрадао у саобраћајној несрећи.

На данашњој конститутивној седници Скупштине изабрани су и чланови Градског већа др Милан Лукић, Радован Јовановић (привредник, нестраначки кандидат за ресор привреде и економије), Немања Трнавац, проф. Милош Папић, Владимир Ристовић, Драгомир Шипетић, Драган Филиповић, Споменка Шипетић, Др Славица Драгутиновић, Др Биљана Кочовић и Милорад Јевђовић.