Трифуновић: Разматраће се о 16 амандмана које је поднела опозиција

Председник скупштине Игор Трифуновић наводи да је данашња седница веома обимна са 31 тачком дневног реда.

,На дневном реду ће се наћи програми пословања установа културе, и то је првих десет тачака. Затим две одлуке о пијацама и одлука о одржавању јавних зелених површина које су биле и на јавним увидима. Акциони план запошљавања града Чачка где поред стандардних категорија које смо имали свих ових година имамо и нову, а то је прекфалификација за коју је град издвојио три милиона динара. Затим, расписивање конкурса за избор директора ЈП „Градско зеленило”. Размена парцеле са Аутопревозом да би се створили услови за отварање нове саобраћајнице, трасе број 10, која ће бити жила куцавица града. Као и размене парцеле са Вибетом и Унипрометом за још једну индустријску зону за домаће привреднике”, каже Трифуновић.

Он додаје да су нове тачке на дневном реду и пренос права коришћења Туристичкој организацији града Чачка где је опредељен објекат у Овчар бањи иначе стара пумпа НИС-а, где ће се наћи продавница сувенира и инфо пулт, јер се јавила потреба за таквим Инфо центром.

,,Оно што је и било на Градском већу, је и измена програма пословања ЈП „Рзав” и јавних комуланих предузећа у смислу потписивања новог колективног уговора и солидарне помоћи за раднике у износу од 41.800 динара. Што се тиче амандмана за 19. седницу скупштина ће разматрати укупно 16 амандмана које је поднела опозиција. Четири је јуче прихватило Градско веће и они ће постати саставни део одлука за које су писани”, закључио је Трифуновић.

Глас западне Србије