Одборници Скупштине града Чачка усвојили ребаланс буџета за 2017.

Фото: 15. седница Скупштине града Чачка - printscreen

У наставку 15.седнице Скупштине града Чачка, која је јуче почела, данас су усвојене измене и допуне одлуке о буџету града за 2017. за које је гласало 42 одборника. Реч је о првом, и како каже градоначелник, једином овогодишњем ребалансу буџета који ће омогућити завршетак многих важних пројеката и створити услове за започињање нових инвестиција.

Подсећајући да се у првој половини ове године у буџету града Чачка највише средстава слило од пореза на зараде, а то се очекује и до краја године, градоначелник Милун Тодоровић је рекао да је у градској каси обезбеђено за око 215 милиона динара више новца из републичког буџета.

Захваљујући тим средствима предстоји изградња фискултурне сале за потребе установе Зрачак и школе 1. новембар. Осим тога од Владе ће бити добијено 100 милиона динара за гасификацију. Део средстава биће издвојен за водоснабдевање , канализациону мрежу у Јежевици и друге пројекте.

Неосноване су приче опозиције о ненаменском трошењу новца из буџета , каже градоначелник .Задужење града је смањено у последњих годину дана за око 30 милиона динара и оно у овом тренутку износи 50 милиона динара. На рачуну града Чачка има више од 415 милона динара, а могућност кредитног задужења износи око 149 милиона динара .

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић каже да не види смисао ребаланса буџета посебно када се узме у обзир, како он каже, да се ту распоређују неке паре које нису потрошене у 2016. У прошлој години наменски није потрошено око 200 милиона динара , истиче Обрадовић.

Строго се води рачуна о сваком динару пореског обвезника града Чачка , као и да средства буду утрошена на најбољи могући начин , а при томе водећи рачуна о приоритетима, социјално угроженима, рањивим категоријама. Трудићемо се да у наредном периоду много више инвестирамо ,каже градоначелник. Додаје да ће се ефикти онога што се радило у првих осам месеци ове године видети већ на јесен .У плану су још многи пројекти за које град има велику подршку премијерке Ане Брнабић, директора републичких јавних предузећа, ЕПС-а, Србијагаса, Путева Србије. У току је издавање локацијске дозволе за реконструкцију прве фазе канала за наводњавање Парменац-Катрга. Није заборављена ни најстарија популација јер је у плану изградња Дома за стара лица, закључује градоначелник.

ТВ Лав Плус