25.12: Настављена седница, следи расправа о јавним предузећима и установама

Одборници Скупштине града Чачка, наставили су седницу која је започета у четвртак.

До сада је усвојен буџет за наредну годину, а у наставку ће се расправљати о програму рада јавних предузећа и установа за 2018.

Председник Скупштине града Игор Трифуновић, изјавио је за Глас западне Србије да очекује да ће седница трајати још три дана.

“Трудили смо се да у овој децембарској седници, када усвајамо и буџет града за 2018. усвојимо и програме свих јавних предузећа. Важно је да се у овом зимском периоду спроведу јавне набавке и да се са првим лепи радима крене у радове”, рекао је Трифуновић.

Он, током расправе о јавним предузећима, очекује да ће бити доста одборничких питања зашто нешто није урађено у претходној години.

Када је реч о предлогу Одлуке о накнади за рад у Надзорном одбору Јавног предузећа, Трифуновић каже да је у договору са директорима јавних предузећа договорено да новчана накрада остане остане иста, односно да чланови добијају 10.000, а председници одбора 12.000 динара.

“Ништа се није променило само смо морали да променимо правни основ за доношење те одлуке због новог закона. Нисмо ишли на максималне вредности од 45.000 динара које прописује Република, а да којим случајем нисмо донели ову одлуку онда би се примењивала максимална тарифа за Надзорне одборе и мора ли би смо да примењујемо тарифу од 45.000 динара”, објаснио је Трифуновић.